NHP Zöld Hitel Program

2021. október 4-től állami támogatással építheted vagy vásárolhatod meg új zöld otthonod. Kizárólag új építésű ingatlan vásárlására vagy építésére vehető igénybe Magyarország területén. Az új lakáshoz kapcsolódó garázs vagy tároló új lakással egyidejűleg történő vásárlására/építésére is felhasználható.
Tetőtér beépítésére és emeletráépítésre is igényelhető, amennyiben az így létrejövő lakás megfelel az új lakás feltételeinek.
Minimum BB energetikai besorolású és maximum 90kWh/m2/év primerenergia-felhasználású ingatlan vásárlására vagy építésére igényelhető.

Fontos információk:
🟢 Legfeljebb 70 millió összegig, maximum 25 évre, legfeljebb fix 2,5%-os kamattal vehető igénybe egyetlen alkalommal.
🟢 Legalább BB energihatékonysági besorolású és legfeljebb 90 kWh/m2 éves primer energiaigényű újépítésű lakóingatlan megvásárlására vagy építésére vehető igénybe.
🟢 Az igényelheti, aki rendelkezik magyarországi lakcímmel, az ingatlan első (természetes személy) tulajdonosává válik, és vállalja, hogy a folyósítás után legalább 10 évigaz ingatlanban él, azt bérbe sem adja.
🟢 A CSOK-ot igénybe vevők számára kamattámogatás vehető igénybe a hitelhez: kétgyermekesek esetén 10 millió forintig, háromgyermekesek esetén 15 millió forintig kamatmentes a hitel.

❗️Fontos tudni, hogy ez csupán egy rövid információ erről a lehetőségről! További információ érhető el a bankok weboldalain!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük